Atakum Belediyesi, Ramazan ayı ve yaklaşan bayram öncesinde sosyal yardım faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Paylaşım Merkezi (PAYMER), ihtiyaç sahibi vatandaşların bayramlık kıyafet ve aksesuar gereksinimlerini karşılamak amacıyla özel bir hazırlık sürecini tamamlayarak mağazasını hizmete sundu. Belediye Başkanı Serhat Türkel koordinesinde yürütülen çalışmalar, kent genelindeki dayanışma ağını güçlendirmeyi hedefliyor.
Geniş Ürün Yelpazesi ile Ücretsiz Giyim Desteği
Atakum Belediye Hizmet Binası’nın arka kısmında yer alan PAYMER mağazası, bayrama özel bir konseptle yeniden düzenlendi. Mağaza içerisinde ayakkabı, çanta, gömlek, ceket ve pantolon gibi farklı kategorilerde çok sayıda giyim eşyası yer alıyor. İhtiyaç sahibi olduğu belirlenen vatandaşlar, mağazayı ziyaret ederek kendi bedenlerine ve beğenilerine uygun kıyafetleri seçme imkanı buluyor. Bu uygulama ile bayram öncesinde ailelerin giyim ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.
Hayırseverlerin Bağışları İhtiyaç Sahiplerine Ulaşıyor
PAYMER, hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan giysi, oyuncak ve ev eşyalarını belirli bir teknik süreçten geçiriyor. Bağışlanan ürünler öncelikle temizleniyor, onarılıyor ve kategorilerine göre tasnif edilerek raflardaki yerini alıyor. Atakum Belediyesi’nin ana mağazasının yanı sıra gezici mağaza birimi de ilçenin farklı mahallelerine giderek hizmeti vatandaşın ayağına götürüyor. Bu sistem, bağışçı ile ihtiyaç sahibi arasında köprü kurarak toplumsal yardımlaşmayı sürdürülebilir kılıyor.
Başkan Serhat Türkel: "Herkes İçin Eşit Yaşam Şartları Hedefliyoruz"
Yürütülen sosyal projeler hakkında bilgilendirmede bulunan Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, belediyenin tüm imkanlarının sosyal adalet çerçevesinde kullanıldığını belirtti. Türkel, konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:
“Ramazan Bayramı öncesinde, ihtiyaç sahibi komşularımızın bayramı daha iyi şartlarda karşılayabilmesi için ekiplerimizle sahadayız. PAYMER aracılığıyla sunduğumuz bu hizmetle, kentimizdeki yardımlaşma ruhunu canlı tutmayı ve herkesin benzer imkanlara erişebilmesini amaçlıyoruz. Atakum’da huzurlu ve dayanışma içerisinde bir bayram geçirilmesi için çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz.”
PAYMER mağazasındaki dağıtım faaliyetlerinin bayram arifesine kadar devam edeceği bildirildi.







