Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen burs ve öğrenim kredisi başvuruları, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yapılan açıklamayla 8 Ekim tarihinde resmen başladı. Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak ve son başvuru tarihi 13 Ekim saat 23:59 olarak açıklandı.
Bakan Bak duyurusunda gençlere seslenerek başvuruların başladığını bildirdi; duyuru sosyal medya üzerinden de paylaşıldı. Adayların başvuru ekranına yönelmesi ve formu eksiksiz doldurmaları istendi.
Başvuru sürecinde öğrenciler, kazanılması halinde ödemelerin yapılabilmesi için sonuç ekranında yer alan taahhütname onayı işlemini zamanında tamamlamak zorunda. Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler için ise sonuç sayfasında belirtilen usule göre kefaletname onayı gerekmektedir. Bu işlemler yapılmadığı takdirde ödeme gerçekleştirilmiyor.
KYK başvurularında öncelik verilen gruplar açıkça belirtildi: şehit/gazi çocukları, %40 ve üzeri engelli öğrenciler, anne-babası vefat etmiş öğrenciler, yetiştirme yurdu mezunları, Darüşşafaka Lisesi mezunları ve amatör milli sporcu öğrenciler öncelikli kabul ediliyor. Başvuru sırasında öğrencinin eğitim bilgileri e-Devlet’teki kayıtlarla eşleştiriliyor; yanlış veya eksik bilgi olması hâlinde öğrenci işleriyle iletişime geçilmesi gerekiyor.
Bütçe ve önceliklendirme doğrultusunda belirli sayıda öğrenciye burs verilecek, diğer uygun adaylara ise öğrenim kredisi tahsis edilebiliyor. E-Devlet şifresi olmayan öğrenciler, PTT şubelerinden şifre alarak veya internet bankacılığı gibi alternatif doğrulama yöntemleriyle başvuru yapabilirler. Öğrenciler, başvuru tarihlerine dikkat ederek belgelerini ve e-Devlet kayıtlarını kontrol etmelidir.









