Turizm sektörüne yönelik inovatif bir yaklaşım sunan “Dijital Anketör” isimli projeyle Teknofest’in bu yıl ilk kez düzenlenen “Turizm Teknolojileri” alanında, “Yenilikçi Kültürel Tanıtım” kategorisinde yarışan Turizm Fakültesi öğrencileri Batuhan Gürçınar, Murat Alizade ve Yunus Emre Sevindik, finale kalarak OMÜ’yü gururlandırdı.
Anlık Geri Bildirimle Hızlı Çözüm
Janus Takımı'nın akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Atar, proje hakkında şu bilgileri verdi:
“Öğrencilerimle birlikte geliştirdiğimiz ‘Dijital Anketör’ projesi, turizmde karşılaşılan olumsuzlukların anlık olarak yetkili birimlere bildirilmesini sağlamak amacıyla tasarlandı. Bu sayede turistlerin yaşadığı sorunlar hızlı bir şekilde çözülerek memnuniyet artırılabilecek.”
Projenin, özellikle turistik bölgelerde hizmet kalitesini artırma hedefiyle geliştirildiğini vurgulayan Atar, cihazın saha geri bildirimlerini dijital ortamda ilgili kurumlara iletme özelliği sayesinde çözüm süreçlerinin etkinliğini artıracağını belirtti.
OMÜ, Finalde Temsil Edilecek
Teknofest’te üç aşamayı başarıyla geçerek finale kalmaya hak kazanan Janus Takımı, 21 Eylül’de başlayacak ve beş gün sürecek final programında OMÜ’yü temsil edecek.