Sabah saatlerinde yola çıkan ekipler, yangının kontrol altına alınması için yangın bölgesine ulaşarak söndürme çalışmalarına katılacak.
Samsun, Manavgat’taki Yangına Yardım İçin Harekete Geçti
Manavgat’ta hızla yayılan orman yangını, yerleşim alanlarını da tehdit ederken, Samsun Büyükşehir Belediyesi yangına müdahale çalışmalarına destek olmak için hemen harekete geçti. Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, iki arazöz kamyonuyla bu sabah saat 06.00’da yola çıkarak Manavgat’a doğru yola çıktı. Ekiplerin, yangın bölgesine ulaştığında, bölgedeki söndürme çalışmalarına katkı sağlaması bekleniyor.
Başkan Demir: "Tüm Desteklerimizle Yanlarındayız"
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yangın nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralananlara acil şifalar temenni ediyorum. Orman yangınları hem can hem de mal kaybına yol açtı, oksijen kaynaklarımızı da kül etti. Ormanlarımız bizim milli servetimizdir. Bu zor günlerde Manavgat’a tüm desteğimizi gönderdik. Yaralarımızı birlikte saracağız" dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği destek araçları, yangının hızlı bir şekilde söndürülmesi adına önemli bir katkı sağlamak için bölgedeki çalışmalarla birlikte yer alacak.