Yardımların büyük çoğunluğu Ramazan ayında gerçekleşti.
Vali Dağlı, sosyal devlet anlayışıyla yürütülen bu yardımların, ihtiyaç sahibi vatandaşların desteklenmesi ve kaynakların etkin kullanımı amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Ramazan ayında yürütülen faaliyetlerin manevi atmosferi güçlendirdiğini söyleyen Dağlı, “Bu yıl Samsun’da Ramazan, çok farklı bir manevi atmosferde idrak edildi” dedi.
Her Akşam Farklı Bir İftarda Vatandaşlarla Buluşuldu
Vali Dağlı, Ramazan ayı boyunca kurum temsilcileriyle birlikte her akşam farklı bir hanede iftar yapmaya özen gösterdiklerini vurguladı.
“İhtiyaç sahipleri, kimsesizler, yetim ve öksüz çocuklar, şehit yakınları, gazilerimiz, büyüklerimiz, öğrencilerimiz ve güvenlik personelimizle aynı sofrada buluştuk. Ramazan ayını manasına yakışır şekilde yaşamaya hassasiyet gösterdik.”
Vali Dağlı, belediyelere ve kurum yöneticilerine gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ederek, her gün farklı bir hanede ve kurumda iftar yaparak devlet-millet kaynaşmasına vesile olmaya çalıştığını söyledi.
12 Bin Haneye Gıda, 45 Bin Haneye Aile Yardımı
Samsun Merkez ve 17 ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yılın ilk dört ayındaki çalışmaları şöyle açıklandı:
12.000 haneye 6 milyon TL’lik gıda yardımı
45.000 haneye 10 milyon 310 bin TL’lik aile yardımı
4.420 haneye 1 milyon 447 bin TL’lik yakacak yardımı
6.350 kişiye 841 bin TL’lik barınma yardımı
Toplam yardım miktarı: 37 milyon TL
Ayrıca Ramazan ayı boyunca yaklaşık 3.000 haneye sıcak iftar yemeği ulaştırıldığı da belirtildi.
"Güçlü ve Sosyal Bir Toplum İçin Çalışıyoruz"
Vali Dağlı açıklamasını şöyle tamamladı:
“Sosyal Yardımlaşma Vakıflarımız, vatandaşlarımızın sorunlarını çözme ve taleplerini cevapsız bırakmama gayretiyle çalışmalarını Ramazan ayında en üst seviyeye çıkardı. Devlet olarak sosyal yardımlarla her zaman milletimizin yanındayız.”