Terme Belediyesi, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin 86 yıl aradan sonra ibadete açılmasını vatandaşlarla birlikte kutladı. Cuma namazı çıkışında ilçedeki Tarihi Pazar Camii önünde kurulan stantta vatandaşlara Osmanlı Şerbeti ikram edildi.
Danıştay’ın aldığı kararla müze statüsünden çıkarılan ve 24 Temmuz'da kılınan ilk Cuma namazıyla yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Camii, Türkiye genelinde olduğu gibi Terme'de de büyük coşkuyla karşılandı.
Şerbet İkramına Yoğun İlgi
Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen etkinliğe Terme Belediyesi Başkanvekili Cem Devranlı, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Alemdar ve AK Parti Terme İlçe Başkanı İbrahim Ar da katıldı. Protokol üyeleri, vatandaşlara elleriyle Osmanlı şerbeti dağıtarak bu anlamlı günde sevinçlerini paylaştı.
Başkan Ali Kılıç'tan Anlamlı Mesaj
Geçirdiği ameliyat nedeniyle etkinliğe katılamayan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ise yazılı bir açıklama yayımlayarak duygularını paylaştı. Başkan Kılıç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bir asırdır müze olan, peygamber müjdeli komutan Fatih Sultan Mehmet’in emaneti Ayasofya’da 86 yıl sonra cemaatimizle beraber ibadetimizi gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Bu tarihi ana şahitlik etmekten büyük bir gurur duyuyoruz. Ecdadımızın emaneti olan bu kutsal mekânın yeniden cami olarak açılmasında emeği geçen herkese, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum.”