Tekkeköy Belediyesi, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısıyla bu yıl “Türkiye Yüzyılına Nefes” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde, Tekkeköy’de 1500 fidan toprakla buluşturuldu.
Karadeniz Bölgesi’nin en uzun bisiklet yolu olma özelliği taşıyan 7,5 kilometrelik güzergahın iki yönüne fidan dikimi yapıldı. Çalışmalar, Tekkeköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde başlatıldı.
Etkinliğe Tekkeköy Belediye Başkan Yardımcıları Özkan Karakaya ve Aydın Karmil de katılarak ekiplerle birlikte fidan dikti. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ercan Bilir’den çalışmalar hakkında bilgi alan yöneticiler, doğaya katkı sağlayan belediye personeline teşekkür etti.
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ilçede yeşil alanların artırılmasına yönelik projelere büyük önem verdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Atıl durumdaki demiryolu hattını bisiklet ve yürüyüş yolu haline getirmiştik. Bu yolu en başta yemyeşil bir şekilde hayal etmiştik. Bugün 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle bu hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Fidanlarımız büyüdükçe, bu güzergah doğayla iç içe eşsiz bir alan haline gelecek.”
Başkan Togar ayrıca, sadece bisiklet yolu çevresinde değil, ilçenin dört bir yanında da fidan dikimlerinin sürdüğünü belirterek, bu hafta içerisinde toplamda 2 bine yakın fidanın toprakla buluşturulacağını söyledi.









