Çarşamba’da Kurban Bayramı öncesinde yaşanan koronavirüs vakalarının ardından, 6 Ağustos’ta yapılan bir düğünde yaklaşık 30 kişiye virüs bulaştı. Mahalle karantinaya alındı.
Samsun’un Çarşamba ilçesinde Kurban Bayramı öncesinde düzenlenen bir düğünde 25 kişiye koronavirüs bulaşmasının ardından, 6 Ağustos’ta yapılan bir başka düğünde de toplu vaka görüldü.
İddiaya göre, ilçedeki bir düğün salonunda gerçekleşen törene katılan bir davetli, temas ettiği yaklaşık 30 kişiye koronavirüs bulaştırdı. Düğünden sonra bir kişinin hastalık belirtileri göstermesi üzerine yapılan test sonucu pozitif çıkınca, haberi alan diğer davetliler çevredeki hastanelere giderek test yaptırdı. Yapılan testlerde yaklaşık 30 kişinin daha koronavirüs tanısı aldığı öğrenildi.
Vaka sayısının hızla artmasının ardından, düğün yapan ailenin Sungurlu Mahallesi’nde bulunan 3 katlı evi İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı. Sağlık ekiplerinin filyasyon çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Yetkililer, vatandaşları kalabalık ortamlarda maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda bir kez daha uyardı.