Oltan ve Köleoğlu Enerji (OKE), yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek Samsun’un Çarşamba ilçesinde sokak hayvanları için modern bir barınak kurma çalışmalarını başlattı. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Doğan, çevre ve çiftçi dostu yaklaşımlarını “hayvan dostu” misyonuyla büyüteceklerini belirterek, bunun her şeyden önce “insanlık görevi” olduğunu vurguladı.
OKE, daha önce sosyal sorumluluk kapsamında birçok projeye destek vermiş, özellikle pandemi döneminde sağladığı istihdam ve hammadde alımları ile bölge halkına önemli katkılar sunmuştu. Şirket şimdi ise sahipsiz hayvanların yaşam şartlarını iyileştirmek için adım atıyor.
Pamuk Köpek Olayı Duyarlılığı Artırdı
Havza’da bacakları kesilmiş halde bulunan ve “Pamuk” adı verilen köpek, hayvanlara yönelik şiddete dikkat çekmiş, kamuoyunda büyük üzüntü yaratmıştı. OKE yetkilileri bu acı olayın ardından sahipsiz hayvanların yaşadığı sorunlara daha fazla kayıtsız kalamayacaklarını ifade ederek barınak çalışmalarını hızlandırdı.
Firmanın açıklamasına göre Çarşamba ilçesinde kurulacak hayvan barınağı, bölgedeki sokak hayvanlarının bakım, tedavi ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlanıyor. Bu proje ile bölgede sık sık gündeme gelen sahipsiz hayvanların durumu kalıcı ve çözüm odaklı bir yaklaşımla ele alınacak.
OKE’den Tüm Kurum ve STK’lara İş Birliği Çağrısı
OKE yönetimi, proje için Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle iletişime geçileceğini açıkladı. Şirket, hayvan barınağının uygun görülen ortak bir alanda hayata geçirileceğini belirterek tüm hayvanseverlere, ilgili derneklere ve STK’lara iş birliği çağrısında bulundu.
OKE Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Doğan yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:
“Hiçbir vicdanda yeri olmayan Pamuk olayını öğrendiğimizde hepimiz derinden etkilendik. Pamuk sadece görünür olanlardan biri. Farklı bölgelerde benzer şiddete maruz kalan çok sayıda sahipsiz hayvan var. Soğuk kış günlerinde barınma, yaz aylarında su ve beslenme ihtiyaçları nedeniyle pek çoğu yaşam mücadelesi veriyor. Biz de firma olarak hayvan dostu misyonumuzla onların yanında olacağız.”
Doğan, kurulacak barınakta bölgedeki hayvanseverlerin katkılarına her zaman açık olduklarını belirterek, “Bu konuda çalışan dernekler ve gönüllülerle ortak hareket etmeye hazırız” dedi.










