Hem yurt içinden hem de yurt dışından talep gören bebekler, kısa sürede 80 adet satıldı.
Sosyal Ortaklık Projesi, Down sendromlu çocukların eğitimine katkı sağlarken, aileler için de el sanatları kursları sunuyor. Kurslarda üretilen yöresel bebekler, belediyenin düzenlediği el sanatları sergilerinde satılmakta ve elde edilen gelir çocukların eğitimine harcanıyor.
Yöresel Bebeklere Yurt İçi ve Yurt Dışından İlgi
Samsun’un Canik ilçesi Düvecik Mahallesi’nde yaşayan 57 yaşındaki Melek Güreş, Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Eğitim Dayanışma Derneği tarafından Yılın Anneleri olarak ödüllendirildi. 19 yaşındaki oğlu Mümin Güreş’in eğitimi için büyük bir mücadele veren Melek Güreş’in fedakarlığı, kamuoyunda büyük takdir topladı. Bu süreçte Melek Güreş, kursa katılarak yöresel bebek yapmayı öğrenmişti. Ürettikleri bebekler, özellikle Türkiye’nin farklı illerinden ve yurt dışından büyük talep gördü.
“Hem Şaşırdım, Hem Sevindim”
Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ve derneğe teşekkür eden Melek Güreş, gösterilen ilgi nedeniyle hem şaşkınlık hem de mutluluk yaşadığını belirtti. Oğlunu eğitime götürürken kendisinin de kursa katıldığını ve burada yöresel bebek yapmayı öğrendiğini ifade eden Güreş, şunları söyledi:
"Bütün bu güzel şeyler oğlum sayesinde oldu. Onu kursa getirirken ben de bu imkânlarla karşılaştım. Oğlumun eğitimi bitene kadar burada üretim yapmayı öğrendim. Anneler olarak hep birlikte bu bebekleri üretiyoruz."
“Siparişler Gelmeye Devam Ediyor”
Ürettikleri yöresel bebeklerin duyulmasının ardından pek çok kişi tarafından tebrik telefonları aldığını belirten Melek Güreş, “Yöresel bebeklere olan talep arttı. Siparişler gelmeye devam ediyor. Bu kadar ilgi beklemiyordum ama çok mutlu oldum. Arayanlar bebeklere olan ilgilerini ifade ediyor, bu da beni duygulandırıyor” dedi.
“Yurt Dışından Siparişler Geldi”
Kursa el sanatları usta öğreticisi olarak katılan Öznur İleri, yöresel bebeklerin geri dönüşüm malzemelerinden yapıldığını söyledi:
"Anneler, kullanılmayan kumaş ve ipleri kullanarak bu bebekleri tamamen elleriyle üretiyorlar. Melek hanım, en zor şartlarda buraya gelip bebek üretmeye başladı. Bebeklere olan talep İstanbul, Bursa, Bodrum gibi birçok yerden geldi. Ayrıca, yurt dışından da siparişler aldık. Bu kadar ilgi bizi çok şaşırttı."
Kurs, anneler için hem bir üretim alanı hem de stres attıkları, moral buldukları bir yer haline geldi. Üretilen bebekler, sadece iç pazarda değil, yurt dışında da ilgiyle karşılanmaya devam ediyor.