Çarşamba ilçesinin Çatak Mahallesi’nde yıllardır süregelen yol sorunu çözüldü, yapılan beton yol ile ulaşım güvenli hale getirildi. Çatak Mahalle Muhtarı Ali Alkan, yol yapımının ardından mahalle nüfusunun 4 ayda 1200’den 1350’e yükseldiğini açıkladı.
Çatak Mahallesi’nde Tarihi Adım: Beton Yol
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılı olan 2023’e kadar kırsalda yol ve içme suyu sorunlarını çözme hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Çarşamba ilçesinin Çatak Mahallesi’nde önemli bir altyapı yenileme gerçekleştirildi. Yıllardır ulaşım sıkıntısı çeken mahalle sakinleri, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin 5 kilometre uzunluğundaki stabilize grup yolunu betonla yenilemesiyle rahat bir nefes aldı. Yeni yol, 19 Nisan’da hizmete girdi ve genişliği 6.5 metreye çıkarıldı.
Ters Göç Başladı: Nüfus 4 Ayda 150 Kişi Arttı
Çatak Mahallesi sakinleri, yıllardır yol sorunu nedeniyle köylerini terk etmişti. Ancak yapılan beton yol, mahalle sakinlerini geri dönmeye teşvik etti. 2000’li yıllarda göç eden 150 kişi, 4 ay içinde yeniden köylerine geri dönerek mahalle nüfusunu 1200’den 1350’e çıkardı.
Çatak Mahalle Muhtarı Ali Alkan, yolun yapımıyla mahalledeki yaşam kalitesinin arttığını ve vatandaşların geri dönüş kararlarını verdiğini belirterek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür etti. Alkan, “Yolumuz günden güne bozulmuştu, artık daha rahat bir ulaşım sağlıyoruz. 4 ayda nüfusumuz 150 kişi arttı” dedi.
Mahalle Sakinlerinden Başkan Demir’e Teşekkür
Beton yolun büyük bir iyileşme sağladığını belirten mahalle sakinleri de yeni yol sayesinde rahat bir şekilde köylerine gidip gelmeye başladıklarını ifade ettiler. "40 yıldır stabilize yolunu kullanıyorduk, ancak şimdi çok daha rahat bir şekilde köyümüze gidip gelebiliyoruz" diyen vatandaşlar, Başkan Mustafa Demir’e teşekkür etti.
Bu altyapı yatırımlarıyla, Samsun Büyükşehir Belediyesi kırsaldaki yaşam kalitesini arttırarak ters göçü teşvik etmeye devam ediyor.