Proje kapsamında, yerel halktan ve göçmen çocuklara pedagog ve psikologlar eşliğinde düzenli olarak duygusal destek oturumları gerçekleştiriliyor. Yaşlarına uygun interaktif eğitim faaliyetleriyle çocukların kendilerini ifade etmeleri, psikolojik iyilik halinin artırılması hedefleniyor. Videolar izletiliyor, oyunlar oynanıyor, resimler çizdiriliyor; böylece çocuklara güvenli ve destekleyici bir ortam sunuluyor.
Tüm çalışmalar, salgın hastalığın yayılmasını önlemeye yönelik tedbirler alınarak yapılıyor.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Göçmen çocuklarımızla yerel çocuklarımızın aynı çatı altında kaynaşması ve birlikte vakit geçirmesi toplumsal barış ve huzur açısından çok önemli. Bu proje, göçmen çocukların entegrasyonunu da amaçlıyor,” dedi.
Başkan Sandıkçı, “Bu tür projeler çocuklarımızın iletişim becerilerini artırıyor, yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyor, güven duygusunu pekiştiriyor. Kendini ifade edebilen çocuklar daha sağlıklı gelişir. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için, hep birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı yaşam adına bu projelere desteğimizi sürdüreceğiz. Çocuklarımız gülerse, dünyamız güler,” diyerek tüm çocuklara eğitim hayatlarında başarılar diledi.