Kasım ve Aralık aylarında yumurtadan çıkan çam kese böceği larvalarına yönelik ilaçlama ve budama çalışmalarını artıran belediye, bu dönemde özellikle halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde bu zararlıya karşı yoğun bir mücadele yürütüyor.
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar, çam kese böceği ile mücadelede yeni bir adım atarak çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen bir ilaç kullanımıyla dikkat çekiyor. Bu yıl ilk kez kimyasal içerikli bir madde yerine, bakterilerden elde edilen doğal bir ilaç kullanılmaya başlandı. Bu ilaç, böceği öldürmek yerine, böceğin tokluk hissi yaratılmasını sağlayarak besin almasını engelliyor ve doğal yollarla zararlıyı bertaraf ediyor. Aynı zamanda, çam ağaçlarında bulunan ve böceklerin yuva yaptığı keselerin de budama işlemiyle ortadan kaldırılması hedefleniyor.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, özellikle bahar ve yaz aylarında vatandaşların yoğun olarak kullandığı yeşil alanlarda çam kese böceklerinin ciddi alerjik reaksiyonlara yol açtığını belirterek, "Kasım ve Aralık aylarında bu böceklerin popülasyonunu kontrol altına almak amacıyla büyük bir mücadele başlattık. Amacımız, vatandaşlarımızın doğada vakit geçirdiği yaz aylarında konforlu bir ortam sağlamaktır" dedi.
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ekrem Şahin ise, yaz aylarında piknik alanlarının daha sağlıklı ve temiz bir şekilde kullanılabilmesi için bu dönemde yapılan hazırlıkların önemine değindi. Şahin, "Bu böcekler, çam ağaçlarının ibrelerinden beslenip kendilerine yuva yapıyorlar. Yumurtadan çıkan tırtıllara yönelik olarak bu dönemde yaptığımız ilaçlama ile yaz aylarındaki popülasyonlarını azaltmayı hedefliyoruz. Bu şekilde halkımızı rahatsız eden unsurları ortadan kaldırıyoruz" şeklinde konuştu.