Terme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçenin peyzaj ve bitki ihtiyacını karşılamak amacıyla tam otomasyonlu çiçek fidesi ve peyzaj ürünleri üretim serası kurulum çalışmalarına başladı. Hafriyat çalışmaları tamamlanan proje kapsamında toplam 4 bin metrekarelik sera alanı oluşturulacak.
Mevcut Temizlik İşleri Şantiyesi alanı içerisinde yer alan ve ihtiyacı karşılamayan mevcut sera alanının genişletilmesi ve yenilenmesi amacıyla başlatılan çalışmalar, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın talimatıyla yürütülüyor.
Her Mevsim Üretim Yapılacak
Yeni Sera Kompleksi içerisinde yer alacak toplam 4 bin metrekarelik açık ve kapalı alanlarda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından her mevsim kullanılabilecek salon bitkileri, mevsimlik çiçekler ve çeşitli peyzaj ürünleri üretilecek. Tam otomasyon sistemiyle kurulacak sera sayesinde üretim sürecinin yıl boyunca kesintisiz devam etmesi hedefleniyor.
Çay Mahallesi’nde İnşa Edilecek
Çay Mahallesi Yeni Bulvar Yolu üzerinde yapımına başlanacak olan sera alanı hakkında açıklamalarda bulunan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, belediyenin kendi üretim kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
Başkan Kılıç, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ilçeye daha etkin hizmet verebilmesi amacıyla yeni bir sera ve şantiye alanı oluşturma kararı aldıklarını belirtti.
Peyzaj İhtiyacı Belediyeden Karşılanacak
Yeni sera alanının ilçenin tüm peyzaj ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede planlandığını belirten Ali Kılıç, tesisin yalnızca belediye hizmetleri için değil, ilerleyen süreçte farklı alanlarda da değerlendirilmesinin planlandığını kaydetti.
Projeyle birlikte üretilecek bitki ve peyzaj ürünlerinin, belediye ihtiyaçlarının yanı sıra halka ve diğer belediyelere satış yapılabilecek bir tesis haline dönüştürülmesi hedefleniyor.









