İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, sel felaketinden etkilenen Sinop’un Ayancık ilçesine ekmek ve sudan oluşan yardım aracını gönderdi.
Kastamonu, Sinop ve Bartın illerinde etkili olan yoğun yağışların ardından meydana gelen sel ve su baskınları Türkiye’yi yasa boğarken, ülkenin dört bir yanından bölgeye yardım seferberliği başlatıldı. Bu yardım zincirine Samsun’un İlkadım Belediyesi de katıldı.
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın talimatıyla, sel felaketinden etkilenen Ayancık ilçesine ekmek ve sudan oluşan yardım aracı gönderildi. Hazırlıkları tamamlanan yardım aracı, saat 14.00’te Belediye Hizmet Binası önünden dualar eşliğinde yola çıktı.
Antalya Yangınlarında da Destek Vermişti
İlkadım Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda Antalya Manavgat’ta yaşanan orman yangınları sırasında bölgeye 3 arazöz ve 6 personel göndermişti. Başkan Demirtaş, ülkenin farklı bölgelerinde meydana gelen afetlerde vatandaşların yanında olduklarını belirterek, “Bu zor günlerde millet olarak kenetlenip yaralarımızı birlikte saracağız. Kastamonu, Sinop ve Bartın’daki kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız” dedi.
Başkan Demirtaş, sözlerini “Rabbim tüm vatandaşlarımıza güç versin, bu afeti en kısa sürede atlatmayı nasip etsin” şeklinde tamamladı.