SAMSUN (Haber Merkezi) – İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, muhtarların demokrasinin temel taşları olduğunu belirterek tüm muhtarların gününü kutladı.
Muhtarlık müessesesinin, devlet ile vatandaş arasındaki en önemli iletişim köprülerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Demirtaş, “Vatandaşın oyları ile seçimle iş başına gelen muhtarlarımız, demokrasimizin temel taşlarıdır. Mahalle muhtarları, en kaliteli hizmetin en hızlı şekilde halkımıza ulaştırılmasında en önemli mihenk taşlarından biridir” dedi.
Muhtarların yerel yönetimler açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Demirtaş, şu ifadelere yer verdi:
“Muhtarlar, en ücra köşelere ulaşabilen, devletle halkın arasındaki kılcal damarlardır. Her bir muhtarımız, milletimiz adına çok önemli bir vazifeyi yerine getirmektedir. Zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri fedakârca hizmetlerinin bilincindeyiz. İlkadım Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz ziyaretler başta olmak üzere, maddi ve manevi her zaman muhtarlarımızın yanındayız. Olmaya da devam edeceğiz.”
İlkadım’ın gelişiminde muhtarların katkısının büyük olduğuna dikkat çeken Başkan Demirtaş, “Dün olduğu gibi bugün ve yarın da muhtarlarımızla birlikte şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz. İlçemizin gelişimi, değişimi ve dönüşümü noktasında gösterdikleri özverili gayretlerinden dolayı tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyor, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.






