Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, yapımına yıllar önce başlanmış ancak çeşitli nedenlerle yarım kalan projelerin tamamlanması için Belediye Meclisi’nden yetki aldı.
Haziran ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumunda alınan kararla birlikte, Mimarsinan ve Cumhuriyet mahallelerinde bulunan yarım kalmış yapıların Atakum’un sosyal ve kültürel hayatına kazandırılması için çalışmalar hız kazanacak. Karar doğrultusunda Kültür ve Sanat Merkezi, Gençlik ve Bilim Merkezi ile Gıda Bankası ve Aşevi projeleri yeniden başlayacak.
“Çürümeye Terk Edilen Binalar Hayat Bulacak”
Toplantıda ilk olarak, bugüne kadar yüzde 35’i tamamlanmış olan Atakum Kültür ve Sanat Merkezi ele alındı. Yaklaşık 2,5 milyon TL harcama yapılan merkezin tamamlanması için meclisten onay çıktı. Belediye Başkanı Cemil Deveci, oylama öncesinde yaptığı konuşmada, “Bu yapıyı Atakum’un kültür ve sanat hayatına kazandırmak istiyoruz. Böyle bir salon, şehrimizde eksikliği hissedilen önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Bakanlıktan destek alınmasıyla belediye kaynaklarının daha az kullanılması da mümkün. Bu karar bize para getirmiyor ama elimizi güçlendiriyor” ifadelerini kullandı. Meclis üyelerine birlik çağrısı yapan Deveci, öneriyi oy çokluğuyla Meclis’ten geçirdi.
Otopark Olmadı, Bilim Merkezi Olacak
Görüşülen ikinci gündem maddesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde 3 yıl önce kapalı otopark olarak inşa edilmeye başlanan ancak teknik nedenlerle kullanılamaz hale gelen yapıydı. Şimdi bu yapı, gençlerin bilimle buluşacağı bir merkez haline dönüştürülecek. Gençlik ve Bilim Merkezi olarak planlanan proje, bugüne kadar yaklaşık 2,5 milyon TL harcamayla temel yapısını tamamlamış durumda. Meclis, projeye oy çokluğuyla onay verdi.
İhtiyaç Sahiplerine Gıda ve Sıcak Yemek Hizmeti
Mecliste oylanan son madde ise Mimarsinan Mahallesi Emek Park altındaki yapının Gıda Bankası ve Aşevi olarak değerlendirilmesine yönelikti. Şimdiye kadar 1,3 milyon TL harcama yapılan ve uzun süredir atıl halde bekleyen yapı, tamamlandığında ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımlarının ulaştırılacağı bir merkez haline gelecek. Ayrıca her gün 220 kişilik sıcak yemek dağıtımı yapılacak bir aşevi olarak hizmet verecek. Bu madde oybirliğiyle kabul edildi.