Atakum Belediyesi Basın Danışmanı Burak Öksüz, bazı basın organlarında yer alan iddialara yönelik yazılı bir açıklama yayımladı. Öksüz, söz konusu haberlerde Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile Atakum Kültür Sanat Ltd. Şti. yetkililerinin açık hedef haline getirildiğini belirterek, içeriklerde basın meslek ilkelerinin yok sayıldığını ifade etti.
“Basın Ahlak İlkeleri İhlal Edildi”
Açıklamasında sert bir üslup kullanan Öksüz, bazı yayın organlarının asılsız iddiaları gerçekmiş gibi servis ettiğini vurguladı:
“Bugün bazı basın organlarında, içerisinde birçok suçu barındıran iftiraya yer verilmiştir. Haberde hem Belediye Başkanımız hem de şirket yetkilileri hedef gösterilmiş; kişi ve kurumları küçük düşüren, aşağılayan ifadelerle basın ahlak ilkeleri açıkça ihlal edilmiştir.”
İddialara Mali Belgelerle Yanıt: “Manipülasyon Yapıldı”
Burak Öksüz, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek kamuoyuna iki ayrı mali tablo sunduklarını açıkladı. Tablolardan birinin aylık ciroyu, diğerinin ise alacak durumunu gösterdiğini ifade eden Öksüz, haberlerde özellikle “cari hesap” kavramının çarpıtıldığını söyledi.
“Cari hesap; iki taraf arasında süregelen alacak verecek işlemlerinin izlendiği hesaptır. Belediyemiz tesislerinde düzenlenen toplu yemek organizasyonları sonrası ödemeler faturalandırılarak daha sonra yapılabilir. Bu da henüz tahsil edilmemiş alacaklara, yani cari hesaba yansır. Ödeme gerçekleştiğinde gelir olarak kaydedilir.”
Öksüz, iddiaların manipülatif olduğunu ve kamuoyunu yanıltmayı amaçladığını vurguladı.
“Tüm Yasal Haklarımızı Kullanacağız”
Açıklamasının sonunda Burak Öksüz, iftira niteliği taşıyan yayınlarla ilgili hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.
“Basında yer alan yapıcı eleştirileri her zaman değerli buluyoruz. Ancak bu tür karalama kampanyalarına karşı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri kapsamında suç duyurusunda bulunduk. Tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.”
Atakum Belediyesi, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına gerekli tüm belgeleri paylaşmaya hazır olduklarını belirtti.







