Samsun'da bulunan Mavi Işıklar Engelliler Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi, yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alanda kurulmuş durumda. Engelliler için özel olarak tasarlanan merkezde, asansör sistemiyle erişilebilen bir havuz, rehabilitasyon merkezi, 34 kişilik konaklama binası, 500 kişilik restoran, kafeterya, dinlenme alanı ve plaj gibi imkanlar mevcut. Engelli vatandaşlar, bir refakatçiyle birlikte aynı odada konaklayabildikleri iki kişilik odalarda kalabiliyor. Engelli bireyler, talep edildiğinde özel olarak donatılan araçlarla evlerinden alınarak merkeze getiriliyor. Merkezde 3 gece 4 gün konaklayan engelliler, sıcak havalarda havuzda keyifli bir tatil geçirme imkanı elde ediyor.
Merkeze Sinop'tan gelen Sezgin Kömeç, iki engelli çocuğuyla birlikte buradan büyük bir memnuniyetle ayrıldıklarını belirterek, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti. Kömeç, tesisin tamamen engellilere özel olarak hazırlandığını ve muhteşem bir konfor sunduğunu ifade etti. Ayşe Ergen adlı bir başka engelli vatandaş ise 27 yaşındaki engelli kızıyla birlikte merkezde konakladıklarını ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bu uygulamasının örnek olması gereken güzel bir adım olduğunu belirtti. Alper Aktaş ise engellilere özel hizmetin sunulduğunu ve bu tesisin bulunmaz bir nimet olduğunu dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, engelli bireyler ve aileleri için birçok çalışma yaptıklarını ve Mavi Işıklar Engelliler Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nin en özel projelerinden biri olduğunu söyledi. Başkan Demir, merkezin engelli bireyler ve aileleri için özel olarak dizayn edildiğini ve olumlu geri bildirimler aldıklarını belirterek, engelli vatandaşlar için benzer özel projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini ifade etti.

