Özel öğrencilerin el emeğiyle hazırladığı ürünlerin yer aldığı serginin geliri, öğrencilerin sanatsal projelerinde kullanılacak.
Atakum Belediye Binası önünde kurulan stantlarda, özel eğitim öğrencilerinin resim, süs eşyası, kitap ayracı ve el bilekliği gibi el emeği ürünleri sergilendi. Açılışa Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, belediye başkan yardımcıları, Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Altıntaş, Atakum Özel Uygulama Okulu Müdürü Mustafa Yiğit, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Stantları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet eden Başkan Deveci, bazı eserleri satın alarak öğrencilere destek oldu. Ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan ürünler büyük beğeni topladı.
“Çocuklarımızın Sosyalleşmesi İçin Önemli”
Etkinlik hakkında konuşan Atakum Özel Uygulama Okulu Müdürü Mustafa Yiğit, “Amacımız, öğrencilerimizin okul içinde hazırladığı el emeği çalışmalarını siz değerli misafirlerimizin desteğiyle sergilemek. Çocuklarımızın sosyalleşmesi, hayatın içinde daha rahat yer alabilmeleri için bu tür etkinliklerin çok kıymetli olduğuna inanıyoruz” dedi.
“Emeklerine Değer Verelim”
Açılışta konuşan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ise, “Bugün Atakum Belediyesi’nin en anlamlı projelerinden birinin açılışını yapıyoruz. Bu özel çocuklarımız, öğretmenleriyle birlikte büyük bir emek ortaya koydu. Tüm Atakum ve Samsun halkına sesleniyorum: Bu çocukların emeğine sahip çıkalım, onları destekleyelim ve daha çok üretmeleri için cesaret verelim” çağrısında bulundu.
Serginin açılış kurdelesi Başkan Deveci ve öğrenciler tarafından kesildi. 5 Kasım’a kadar açık kalacak sergiye tüm Samsunlular davet edildi.