"Mobil Oyun Atölyesi ve Kütüphane" adı verilen proje kapsamında, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ile iş birliği protokolü imzalandı.
Proje, İlkadım Belediyesi AR-GE Müdürlüğü tarafından hazırlanırken, özellikle kırsalda yaşayan okul çağındaki çocukların hem eğlenip hem öğrenmelerine olanak tanıyacak. Mobil kütüphane aracıyla mahalle mahalle gezilecek, çocuklara kitaplar ulaştırılacak, aynı zamanda dijital teknolojilerle tanışmaları sağlanacak.
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, imza töreninde yaptığı açıklamada projenin önemine dikkat çekerek, “Çocuklarımız ve gençlerimiz için çok özel bir projeyi hayata geçiriyoruz. DOKAP ile imzaladığımız protokolle artık kitaplar, bilgiye erişim araçları çocuklarımıza bizzat ulaşacak. Oyun atölyesi ile de farklı öğrenme becerileri kazanmaları için eğitici bir ortam sunacağız” ifadelerini kullandı.
Başkan Kurnaz, projeye katkı sunan DOKAP Başkanı Hakan Gültekin’e ve AR-GE Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ederek, “Gençlerimiz ve çocuklarımız için çalışmaya, onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Mobil Oyun Atölyesi ve Kütüphane projesi, hem eğitim hem kültürel gelişim anlamında bölgede önemli bir boşluğu doldurmayı hedefliyor. Proje ile birlikte kırsaldaki çocukların hem kitapla hem de teknolojik kaynaklarla buluşması sağlanacak.