Türkiye’de koronavirüs vakalarında artış sürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla güncel verileri kamuoyuyla paylaştı.
Bakan Koca, yaptığı açıklamada, bugün itibarıyla 289 kişiye daha tanı konulduğunu ve 9 vatandaşın daha hayatını kaybettiğini duyurdu. Böylece toplam vaka sayısı 1236’ya, can kaybı ise 30’a yükseldi.
Koca, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Yeni hayatlar kaybediyoruz. Vaka sayıları artıyor. Fakat mümkün olduğunca çok sayıda test yaptığımız unutulmamalı. Tedavi altına alınmış her hastayla, salgının önünü kesmiş oluyoruz. BUGÜN 9 YENİ VEFAT, 289 YENİ TANI VAR. Evimizde kalalım. Risk almayalım. Hayat eve sığar."
Sağlık Bakanı, vatandaşlara “evde kal” çağrısını yineleyerek, salgının yayılmasını önlemenin en etkili yolunun sosyal izolasyon olduğunu vurguladı.

