Polis Akademisi Başkanlığı, sınav sonuçlarını resmi internet sitesi üzerinden duyurdu.
Bu dönem için;
Lisans mezunu: 5.040 erkek, 560 kadın,
Önlisans mezunu: 1.260 erkek, 140 kadın aday,
olmak üzere toplam 7.000 polis adayı alımı yapılacak.
Sonuçlar Sadece İnternet Üzerinden Öğrenilebilecek
Polis Akademisi'nden yapılan açıklamada, sonuçların yalnızca resmi internet sitesi üzerinden duyurulacağı, adaylara posta yoluyla ya da farklı iletişim araçlarıyla herhangi bir bilgilendirme yapılmayacağı belirtildi. Bu nedenle tüm adayların sonuçlarını internet sitesi üzerinden kontrol etmeleri gerektiği vurgulandı.
Yedek Adaylar İçin Duyuru
Sınav sonucunda yedek olarak belirlenen adayların durumu da ilerleyen tarihlerde resmi siteden ilan edilecek. Yedek adaylara da ayrıca bir bildirim yapılmayacağı için, bu adayların da süreci internet üzerinden yakından takip etmeleri gerekiyor.
Adaylara Tebligat Niteliğinde
Yapılan açıklamada, internet sitesinde yayınlanan sonuçların tebligat niteliğinde olduğu ve adaylar açısından resmiyet taşıdığı da ifade edildi.