Bugün

Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına ek ödeme müjdesi! Refah Payı Bu ay yatacak

20 Ocak 2023 - 22:18
TAKİP ETTAKİP ET

Memur maaşlarına ve emekli aylıklarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına ek ödeme müjdesi yapıldı. Memur ve emekliye refah payı ödemesi yapılacak. Refah payının ne zaman ödeneceğiyle ilgili tarih verildi.

Öte yandan Zamlı maaş farklarının ne zaman yatacağı ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Enflasyon verileri, refah payı ve gerçekleşen ek zam ile birlikte, emekli ve memur maaşına yüzde 30 zam yapılmıştı. Bu kapsamda en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL olurken, en düşük memur maaşı 11.848 TL'ye yükselmişti. Bunun yanında yüzde 30'luk zam sonrası kulislerde AK Parti'nin sandık öncesi yeni bir zam için çalışma başlattığı konuşulmaya başladı. Ek zam oranı için yüzde 15'lik bir artışın masada olduğu belirtilirken, böylelikle memur ve emekli zammının yüzde 45'e çıkarılması amaçlanıyor. Peki, emekli ve memur maaşı zam farkı yattı mı, ne zaman yatacak? İşte emekli memur maaşı ile ilgili tüm detaylar.

Memur ve emekli aylıklarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Maaşlarında ne kadar artış olacağını öğrenmek için SGK’nın sitesine girenler beklediğini bulamayınca panikledi. Durumun aslı şöyle: Memur ve emekli aylıkları yüzde 16,48’lik zamla hesaplara yattı. Yasal düzenlemesi 13 Ocak’ta resmileştiği için 15 Ocak’taki ödemelere yetiştirilemeyen yüzde 13,52’lik refah payı zammı ise bu ay bordrolara eklenerek ikinci bir ödemeyle hesaplara yatırılacak. Artış EYT’liler için de geçerli olacak.