Bakan Işıkhan, asgari ücrete yıl içinde ara zam yapılmayacağını ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun Aralık ayında toplanacağını duyurdu. Ayrıca, emekliler için refah payı uygulamasının gündemde olmadığını belirtti.
Asgari Ücrete Ara Zam Beklentisi Sona Erdi
AK Parti Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, asgari ücretle ilgili ara zam beklentilerini net biçimde reddetti. "Asgari ücrette yıl içinde bir ara zam yapılmayacak." diyen Işıkhan, söz konusu ücretin yeniden belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun Aralık ayında toplanacağını aktardı.
Emekli Maaşlarında Refah Payı Yok
Emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarıyla ilgili de konuşan Işıkhan, 3 Temmuz’da açıklanacak zam kararlarında refah payının yer almayacağını söyledi. Uzun süredir emekliler tarafından beklenen ve 6 aylık enflasyon farkına ek zam anlamına gelen refah payı uygulamasının bu yıl gündemde olmadığını ifade etti.
Kesin ve Net Açıklamalar
Bakan Vedat Işıkhan’ın bu açıklamaları, asgari ücretliler ve emekliler için önümüzdeki dönemde yapılacak zamlar hakkında net bilgi sağladı. Asgari ücrete ara zam yapılmayacak olması ve emekli maaşlarına refah payı eklenmeyecek olması, ilgili kesimlerde hayal kırıklığı yaratabilir. Ancak, Aralık ayında yapılacak yeni asgari ücret belirleme süreci ve 3 Temmuz’da açıklanacak emekli maaş zamları yakından takip edilmeye devam edecek.