Buna göre Samsun’da TÜFE oranı yüzde 0,87 artış gösterirken, bu oran Nisan ayında su faturalarına zam olarak yansıyacak.
Su Faturalarına TÜFE Zammı Yansıtılacak
Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), her ay TÜFE oranında su fiyatlarına otomatik zam uyguluyor. Son açıklanan oran doğrultusunda Nisan ayında da su tarifelerinde artış olacak. SASKİ’nin mevcut tarifesine göre konutlarda suyun metreküp fiyatı 4 lira 72 kuruş, iş yerlerinde ise 9 lira 33 kuruş olarak uygulanıyor. Yeni fiyatların Nisan ayı su faturalarına yansıması bekleniyor.
Vatandaştan Yüksek Faturalara Tepki
Art arda gelen zamlar Samsunlu vatandaşların tepkisini çekiyor. Özellikle her ay TÜFE oranına bağlı olarak otomatik zam yapılması nedeniyle yüksek gelen su faturaları, sosyal medyada ve kamuoyunda eleştirilere neden oluyor.
TÜFE Yıllık Yüzde 17,57 Arttı
TÜİK verilerine göre, Samsun’un da içinde bulunduğu TR83 Bölgesi’nde (Samsun, Tokat, Çorum, Amasya) yıllık TÜFE artışı yüzde 17,57 oldu. Türkiye genelindeki TÜFE oranı ise yıllık bazda yüzde 16’ya yükseldi. Mart ayındaki artış ise ülke genelinde yüzde 1,08 olarak gerçekleşti.