Atakum ilçesinde bir otomobil ve depoya düzenlenen baskında 32 bin doldurulmuş makaron, 55 bin 400 bandrolsüz boş makaron, 52 kilogram kıyılmış tütün ve çeşitli ekipmanlar ele geçirildi.
Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdüren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları istihbarat doğrultusunda İncesu Yalı Mahallesi’nde belirlenen adreslere baskın düzenledi.
BASKINDA ELE GEÇİRİLENLER ŞU ŞEKİLDE SIRALANDI:
32 bin adet doldurulmuş makaron
55 bin 400 adet bandrolsüz boş makaron
52 kilogram kıyılmış tütün
935 adet TAPDK ve GİB bandrolü
3 adet otomatik sigara sarma makinesi
2 adet kompresör
4 adet manuel sigara sarma makinesi
Kaçakçılıkta kullanıldığı değerlendirilen çeşitli ekipmanlar
2 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Operasyon kapsamında İ.A. ve E.M. isimli iki şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet suçundan yasal işlem başlatıldı.
Emniyet yetkilileri, kaçak ürün ticaretine karşı denetimlerin aralıksız süreceğini vurgularken, vatandaşlardan da şüpheli durumları ihbar etmeleri çağrısında bulundu.