Kabinenin ilk toplantısı öncesinde Anıtkabir’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar, Aslanlı Yol’dan yürüyerek mozoleye ulaştı.
Erdoğan, ay yıldızlı çelengi Atatürk’ün mozolesine bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından, kabine üyeleriyle birlikte Anıtkabir merdivenlerinde basın mensuplarına görüntü veren Erdoğan, daha sonra Misak-ı Millî Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.
“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI ŞAHLANIŞ DÖNEMİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere şu anlamlı satırları yazdı:
“Aziz Atatürk,
Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin ikinci döneminde yeni kabine üyelerimizle birlikte huzurunuzdayız. Bugün kabinemizin ilk toplantısını yaparak, Türkiye Yüzyılı’nın inşası hedefiyle süratle yola çıkıyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak kabinemizle birlikte tüm Türkiye’ye, 85 milyonun tamamına aşkla hizmet edeceğiz. Bizlere emanetiniz olan Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın heyecanını ve haklı gururunu yaşadığımız bu seneyi inşallah şahlanış dönemimizin başlangıç noktası hâline getireceğiz. Rabbim bizleri milletimize karşı mahcup etmesin.
Ruhun şad olsun.”*
YENİ DÖNEMİN İLK ADIMI ANITKABİR’DE ATILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde yapılan ziyaret, hem yeni kabine döneminin hem de “Türkiye Yüzyılı” vizyonunun sembolik başlangıcı olarak değerlendiriliyor. Yeni kabinenin ilk toplantısı da aynı gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştiriliyor. Ekonomi, güvenlik, deprem bölgesi çalışmaları ve kamu zamları gibi kritik başlıkların toplantıda ele alınması bekleniyor.